Translate

dissabte, 17 de setembre del 2011

Llibre




     Si algú l'interessa i no coneix aquest llibre:
    NASCUTS PER CÓRRER
    Christopher, McDougall
    Traducció de Marc Rubió
    Edicions La Campana, 2011
    PVP 25,00€, 328 pàgs.
    ISBN 978-84-96735-58-3
    2a edició
    Ple de personatges increïbles, proeses atlètiques impressionants, ciència puntera i, sobretot, una gran inspiració, Nascuts per córrer és una aventura èpica que va començar amb una pregunta ben senzilla: ¿per què em fa mal el peu? Buscant una resposta, Christopher McDougall emprèn un viatge per trobar una tribu on hi ha els millors corredors de llarga distància del món i descobrir els seus secrets; durant aquest procés, ens demostra que tot el que ens pensàvem que sabíem sobre córrer és una equivocació.

    Aïllats en el territori més salvatge d’Amèrica del Nord, els tímids indis tarahumara de les Barrancas del Cobre de Mèxic són els guardians d’un art perdut. Fa segles que els tarahumara practiquen tècniques que els permeten córrer ininterrompudament centenars de quilòmetres sense deixar de divertir-se des del primer quilò-metre fins a l’últim. Amb l’ajuda del Caballo Blanco, un home misteriós i solitari que viu entre els membres de la tribu, l’autor va ser capaç de trobar l’ultrafondista que portava dins mentre s’entrenava per al desafiament de la seva vida: una cursa de vuitanta quilò-metres pel cor de les terres tarahumara.

    Amb una intel•ligència esmolada i un entusiasme desbordant,
    McDougall ens transporta des dels laboratoris científics de tecnologia punta de Harvard fins a les valls banyades pel sol i els cims gèlids dels Estats Units. Nascuts per córrer és un llibre excepcional que no només ens estimula la ment sinó també el cos quan ens fa adonar que el secret de la felicitat està als peus i que, efectivament, tots hem nascut per córrer.

    «Estic convençut que us submergireu en un món que us farà entrar en l’ànima dels corredors llegendaris i també a dintre vostre, i quan tanqueu finalment l’última plana només podreu calçar-vos les vambes (o no) i sortir a córrer.»
                                                                                                                         KILIAN JORNET

    www.facebook.com/nascutspercorrer

    © Michael Lionstar




    CHRISTOPHER MC DOUGALL

    És un excorresponsal de guerra d’Associa-ted Press i ara és col•laborador de la revista Men’s Health. Ha estat tres vegades finalista del National Magazine Award, ha escrit per a Esquire i The New York Times i és autor del llibre Girl Trouble, basat en un dels seus reportatges per a The Times. Acostuma a córrer per la zona de granges de la comunitat amish que hi ha a prop de casa seva, a l’interior de Pennsylvania.


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada