Translate

dijous, 19 de juny del 2014

FOCS DE SANT JOAN - FLAMA DEL CANIGÓ 23 JUNY


La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. S'inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país. Està emparentada amb altres celebracions del solstici al Pirineu, com les falles d'Isil, Alins, Durro, Vilaller, Barruera, Pont de Suert i Andorra o la crema d'eth Haro de la Val d'Aran, on el foc que baixa de la muntanya també és el protagonista de la nit. Però més enllà d'aquesta festa, la Flama del Canigó té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana.

El proper dia 23 de Juny els Tremp Runners passejarem la Flama del Canigó per la localitat de Tremp, es per aquest motiu que sol.licitem la vostra col.laboració, per a què, us enfundeu la samarreta groga i la passejeu pel nostre poble.

El Recorregut serà:

18:30 hores Sortida de la plaça de la Creu fins a La Pobla de Segur.
19:00 hores Rebuda de la Flama a l'Ajuntament de La Pobla de Segur.
20:30 hores La Unió Ciclista Tremp realitzarà el recorregut desde l'Esclat fins a la Plaça del Mercat de Tremp.
20:40 hores Els Diables lo Peirot i La Casa del Sol Naixent realitzaran espectacles davant del Cinema La Lira.
20:40 hores La Unió Ciclista Tremp entregarà la Flama al col.letiu Tremp Runners, els quals realitzarem el recorregut desde la Plaça del Mercat, donat un tomb senser a la Rambla doctor Pearson, seguirem pel Carrer Tarragona, Carrer Lleida i anirem fins al Pavelló del Joncar.
Durant el recorregut dels Tremprunners, ens acompanyaran en tot moment la Colla de diables Lo Peirot i la Casa del Sol Naixent fent cercavila per als infants.
(els qui vingueu, que sàpigueu que no es cap cursa, es una festa, anirem tots xino-xano, trinco-tranco cap al Joncar)
21:00 hores. Arribada al pavelló Joncar.
21:10 Lectura del manifest d'Òmniun Cultural.
21:25 hores Repartiment de vi dolç i xolís
21:30 Fi de festa, i casdacú on vulgui a cel.lebrar la revetlla i la nit més curta de l'any.



Demanem a tothom col.laboració i si es possible contacteu amb els administradors via telèfon, facebook, o qualsevol altre mitjà, per confirmar assistència. Gràcies per endavant.


Salut, pit i collons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada