Translate

diumenge, 27 de juliol del 2014

CURSA DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ 2014

Tot un  classic del que es poden trobar tot tipus de comentaris a la xarxa, 
Aquí va un exemple:

"...Coses importants a saber:

1. Qui comença fort arriba mort
2. Qui puja ràpid baixarà lent
3. 15 Km a l'estiu són masses
4. No anireu ni al ritme de la vostra millor mitja
5. Qui sigui creient que es quedi a Poblet
6. El millor moment de la cursa és la piscina
7. L'últim km. no s'acaba mai
8. Qui baixa d'una hora aquí és sub3 a la marató..........·"  
corredors.cat

L'Espluga de Francolí en plena Festa Major. Una gran plaça amb l'orquestra preparant-se per la nit. Una zona plena de taules  i cadires de fusta a l'ombra. Al costat la piscina amb arbres i un bar amb moltes taules també a l'ombra. I a la mateixa  zona, les "firetes".

En una estona s'omple tot de gent, sobre tot corredors i acompanyants.Us imagineu el passeig i la plaça de Catalunya de Tremp el dia de la Festa Major plena de corredors?... doncs això mateix!!!



Es respira molta tranquilitat. Fins i tot a la sortida sembla que ningú es vol posar al davant.


Els primers kms transcorren per dintre del poble. Sense cotxes ni obstacles. Amb els balcons plens de gent.

Al km 2 i "pico" es torna a passar per la línia de sortida en sentit contrari al de la sortida direcció al Monestir de Poblet.

 La cursa entra al Monestir  fa una volta per dins i un cop fora, segueix costa a munt. Es una pendent semblant al nostre circuit dels cavalls. Al km 6 ja portàvem 3 havituallaments. Fins tot hi ha un punt amb esponges.


Adelantat pel protagoniste de 42,195 la distància incerta 


 Si, si.. fa calor, però cada cop menys i se soporta bé. 

Es tracta d'aguantar fins el km 9 més o menys que és on hi ha un gir  i comença la baixada. Són   6 kms de descens a FULL !!!. En el meu dels millors quilòmetres que he fet a les darreres curses. Adelantant gent tota la baixada....Un gustàs!!!




I per  primer cop en molt temps puc dir que quasi se'm fa curta una cursa.




Per la dutxa cal entrar a la piscina. Es passa pel xiringuito, la piscina gran i petita, i al fons la gespa amb unes cadires  i taules que fan de vestidor. Les dutxes a l'aire lliure. Més d'un centenar de corredors en pilota picada dutxant-se amb tota naturalitat mentre famílies senceres, a pocs metres fan el beure al xiringuito també amb tota naturalitat...sorprenent!!!

Per finalitzar, ballada de sardanes a la plaça del ball on es barregen els músics amb els corredors que revisen els resultats....
Tot amb molta naturalitat.

Els corredors i els músics de la cobla comparteixen espai    



Es difícil de trobar una cursa que s'organitzi al bell mig d'un poble en plena Festa Major, i fins i tot que passa pels carrers del centre sense cap problema.



Gran cursa i gran resultat Jordi, enhorabona per la cursa i gràcies per la crònica i per la fantàstica definició de la cursa, comencem bé la setmana. Portava dies sense competir, però ja torna a estar en forma. Crack!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada